Založ si blog

Málokto počul o „ Tatranskom Medveďovi “, ktorý ulahodí aj náročnému zákazníkovi.

Keďže už niekoľko rokov sa venujem podnikaniu s exkluzívnym alkoholom, ku ktorému jednoznačne patrí aj degustácia a prezentácia konkrétnych značiek zo sveta aj domácej produkcie, rozhodol som sa napísať ako fanúšik článok o zaujímavej značke likérov, destilátov a vín a to je „ TATRA BEAR „ – Tatranský Medveď. Inak v súčasnej dobe dosť aktuálna téma čo sa týka medveďov :-).

Na Slovensku nemáme len slivovicu alebo borovičku. Málokto počul o „ Tatranskom Medveďovi “, ktorý ulahodí aj náročnému zákazníkovi. Tradičným alkoholom našej krajiny je jednoznačne slovenská borovička. Na Slovensku máme však aj mnoho menších výrobcov, ktorí sa môžu pýšiť kvalitnými nekomerčnými alkoholickými nápojmi.

Jednou z týchto menších značiek je aj TATRA BEAR – Tatranský Medveď. Je to ojedinelý alkoholický druh nápojov na slovenskom trhu, pretože doposiaľ žiaden slovenský výrobca neprišiel s receptúrou, ktorú má TATRA BEAR. Jedná sa o tri druhy nápojov a to bylinné domáce likéry, pravé domáce destiláty a ovocné vína.

Poďme sa detailnejšie pozrieť na druhy TATRA BEAR:

Domáci likér Tatranský Medveď máme 3 druhy – škoricový, čierna ríbezľa a horký.

Tento nápoj obsahuje výťažok špecifických druhov liečivých bylín a vysoký podiel toho najlepšieho včelieho medu. Použitý včelí med je veľmi vzácny pre svoj obsah enzýmov, vitamínov, minerálov, aminokyselín a vysokého podielu fruktózy a glukózy.

Nápoj je charakteristický svojim miernym zakalením, ktoré je spôsobené množstvom použitého včelieho medu. Môže dochádzať i k miernemu odlíšeniu sfarbenia vo fľaši v závislosti od pomeru peľu z rôznych rastlín. Med má priaznivý vplyv na posilňovanie organizmu a obzvlášť dodáva telu látky proti veľmi rozšíreným alergickým ochoreniam.

Skvelá náhrada cukru!!!

Tatranský Medveď likér je možné popíjať pri prirodzenej izbovej teplote nápoja. Odporúčam ho piť mierne chladený. Na rozdiel od iných liehovín je v tomto prípade zvýraznená vôňa medu.

Ďalej  odporúčam na základe vlastnej skúsenosti použitie Tatranského Medveďa namiesto cukru do čaju, kávy, alebo priamo ako horúci grog v chladnom zimnom období keď už viete, že nepôjdete autom.

Naopak v letnom horúcom období sa osviežite likérmi Tatranským Medveďom škorica, čierna ríbezľa alebo horkým s kockami alebo drťou ľadu v pohári.

Základné zloženie likérov obsahuje extra jemný lieh, med, vodu a zmes bylín. BEZ CUKRU !!! Nápoj si môžeš vychutnať v troch príchutiach, a to horký, čierna ríbezľa a škorica. Škoricový a ríbezľový nápoj má až 45 % alkoholu a horký 40 %. Takže pozor, žiadna malinovečka!!!

Domáci destilát Medveďovica – ďalší unikát!!!

Základom je obilnomedový destilát s opakovanou destiláciou, následne sa upravuje primárnou filtráciou. Na začiatku počas kvasenia sa do obilného kvasu pridáva fermentovaný med. Destilát sa následne barikuje v dubových sudoch po dobu minimálne 6 mesiacov. Dozrieva v kamennej pivnici so stálou teplotou a vlhkosťou. Po ukončení dozrievania sa následne destilát prefiltruje cez mikrovlákno.

Charakteristická farba nápoja je zlatohnedá, poprípade s miernym zakalením v dôsledku prítomnosti medu. Aróma je oriešková s jemným nádychom dreva. Nápoj je mierne sladký s tónmi vanilky, sladkého drievka a horských byliniek. Medveďovica Gold má príjemných 45% alkoholu.

Silnejším druhom Medveďovice je Silver, ktorý má 50 % alkoholu. Chuť tohto druhu je veľmi špecifická, pretože každý môže cítiť niečo iné. V porovnaní s prvým druhom je korenistá a mierne horko-sladká.

Tretím druhom je ovocná Medveďovica Marhuľovica – destilát z vyberaných slovenských marhúľ.

Ovocné vína Tatranský Medveď:

Tatranský Medveď polosladké Jahodové 

Tatranský Medveď jahodové víno vás očarí svojou intenzívnou jahodovou vôňou, svetločervenou farbou, sviežimi kyselinami, ktoré sú vyvážené so zvyškovým cukrom a buketom domácich jahôd, vytvára skvelú harmóniu zmyselných chutí.

Tatranský Medveď polosladké Ríbezľové 

Tatranský Medveď ríbezľové víno vás očarí svojou intenzívnou ríbezľovo – podmanivou vôňou, rubínovo-tmavočervenou farbou, sviežimi kyselinami, ktoré sú vyvážené so zvyškovým cukrom a buketom čiernych ríbezlí, vytvára skvelú harmóniu zmyselných chutí.

Vyššie spomenuté nápoje môžete ochutnať v rovnomennom degustačnom bare Tatranský Medveď, ktorý sa nachádza v Poprade. Veľmi rád tam chodím. Je to jeden z mála podnikov na Slovensku, ktorý prezentuje aj vlastnú značku produktov.  

Som si istý, že vás môj článok zaujal a som rád, že aj pod Tatrami máme producentov poctivých výrobkov.

Buďte svedkami pozitívnej premeny vo svojom živote

24.04.2024

V predošlom mojom blogu som vám prezentoval jednu z mojich vášni, čo sa týka podpory malých domácich výrobcov na Slovensku, a to výrobu kvalitných domácich likérov, destilátov a vín pod exkluzívnou značkou TATRA BEAR – Tatranský Medveď. Dnes by som vás chcel zaviesť naopak do celkom iného sveta, sveta zdravej výživy, ktorú prezentujem sám [...]

fico, atentát na fica,

Bodyguard musí byť sparťanským štítom, ochranka pri atentáte na Fica zlyhala. Jej dôvera pôjde rapídne dole, hovorí Zábojník

16.05.2024 05:00

Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií sa dostal do veľmi zložitej situácie.

Fico postrelenie prevoz BBX

Po atentáte na Fica sa Rooseveltka stala najstráženejšou budovou v krajine. Vraždiť pre politiku je choré, komentovali zhrození ľudia

15.05.2024 22:45

Záchranársky vrtuľník priletel s premíérom do Banskej Bystrice krátko pred šestnástou hodinou. Nosidlami ho potom okamžite transportovali na operačnú sálu.

Fico postrelenie prevoz

Politológovia: Atentát spoločnosť ešte viac radikalizuje. Politici sa musia zomknúť, nie tancovať na Ficovom lôžku

15.05.2024 20:00

Už teraz je jasné, že stredajší útok zmení Slovensko a bude mať obrovský vplyv na spoločnosť aj domácu politickú scénu.

juraj c. strelec

VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

15.05.2024 19:19

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

andyblogger

Buď jedinečný, buď sám sebou, nebuď ovca....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 499x
Priemerná čítanosť článkov: 250x

Autor blogu

Archív